20201225 INAF Full AO

01:20 Did not do OSCO because of high humidity at sunset

02:28 Monocular LUCI with SX only
  • First ACE preset
  • Sent mag 16.5
  • WFS see 16.4
  • Bin 3 from bin 4
  • Optimize gain. Failed on HO1. Skip Frame, loop open, reclose. Optimize gain failed
  • Manually set gains to 9, 3.15, 3.0 (from TT and HO1 plots)
  • No GOPT, Ratio 0.05
  • TN 024204
  • PWFS for bin 3 has bright LL, UR corners. Bin 4 was OK (evenly dark)
  • PWFS_Bin3_bright.jpg:
    PWFS_Bin3_bright.jpg
  • AUX loops died
  • Felice report ~80 mas on image
  • Start AUX loops
  • TN 025619
  • modal_bin3_0258.jpg:
    modal_bin3_0258.jpg

03:00 Notice that x camera lens is maxed out at -100
  • Pupil Diff x -0.53, Diff y 0.17
  • Ask Felice to look at IQ every so often. Could see a non-round PSF (rough or spikey)
  • TN 030642
  • modal_bin3_0306.jpg:
    modal_bin3_0306.jpg
  • Felice IQ looks about the same ~100 mas, a bit elongated but galaxy
  • AUX loop died again

03:17 Start AUX loops again using Greg's script to kill old processes
  • TN 031706
  • modal_bin3_0317.jpg:
    modal_bin3_0317.jpg

03:26 Loop open for unknown reason
  • Saw skipframe, but nothing strange on the PWFS.
  • Andrew put pause in LUCI script
  • Re-Closed the loop and set the gains to 9, 3,15, 3
  • Start LUCI
  • TN 032843
  • modal_bin3_0328.jpg:
    modal_bin3_0328.jpg

03:30 AUX loop died again
  • Kill by Greg
  • Start

03:34 X camera lens still at -100
  • Diff x -0.55, Diff y 0.04

03:39 AdSec goes into failure mode.
  • Recover fail does not work
  • adsec_stop, start
  • Set OK

03:44 Have to restart all w_processes because of AdSec restart
  • w_stop_all, start_all

03:53 Closed loop after check flux and no bright corners
  • Closed loop timeout because can not center
  • Current Rotator at 286
  • Felice make script with PA delta 180
  • I was able to manually close the loop and set gains to previous values, but I did not have an option to send Done (ie success flag) back to the IIF. I only have the Cancel Preset button available. Tried to have Andrew send 0,0 offset from LUCI teleserve, but failed because IIF thought loop was open.
  • Need to have the "Done" buttion available, or figure out another way to manually close the loop and send OK
    • Send iif_runao from IDL with flag=CheckAll (?)
    • Stop Start AO Arb or AdSec Arb?

04:12 Now, even with PA = delta 180, the camera lens was at -100 x. However the close loop step did succeed.
  • Done with AO. Felice thinks they have enough data so will move to the next target.
  • SX WUnit powered off after OCAM warmed to ambient

-- DougMiller - 26 Dec 2020
I Attachment Action Size Date Who Comment
PWFS_Bin3_bright.jpgjpg PWFS_Bin3_bright.jpg manage 52 K 26 Dec 2020 - 02:48 DougMiller  
modal_bin3_0258.jpgjpg modal_bin3_0258.jpg manage 59 K 26 Dec 2020 - 03:11 DougMiller  
modal_bin3_0306.jpgjpg modal_bin3_0306.jpg manage 59 K 26 Dec 2020 - 03:11 DougMiller  
modal_bin3_0317.jpgjpg modal_bin3_0317.jpg manage 60 K 26 Dec 2020 - 03:21 DougMiller  
modal_bin3_0328.jpgjpg modal_bin3_0328.jpg manage 57 K 26 Dec 2020 - 03:32 DougMiller  
Topic revision: r2 - 26 Dec 2020, DougMiller
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding Foswiki? Send feedback