SX AO Science

01:51
  • Getting ready
02:07
  • Preset, same target
  • Mag 13.3, Bin2 400Hz
  • Tue Jan 30 02:20:26.310 2018 aos.Pause{FLAO}.failed - Pause{FLAO}[588] - [Exception] exception ::Ice::UnknownUserException{ unknown = AODefs::AOException}
  • Preset failed, the optimize gain made the loop open before I could turn the gains down.
  • Tue Jan 30 02:21:25.434 2018 aos.PresetAO{FLAO}.failed - PresetAO {FLAO}[601] - [AOException] presetAO: FATAL - [Errno 4] Interrupted system call
  • Automatic gains much too high.
  • Manual gains. 2.00 1.00 0.50
02:27
  • Datasets:
  • 022817
  • Tue Jan 30 02:36:05.514 2018 aos.Pause{FLAO}.failed - Pause{FLAO}[588] - [Exception] exception ::Ice::UnknownUserException{ unknown = AODefs::AOException}
  • Too much gain, maybe. Left edge rolled. 2.00 0.90 0.40
  • 023955
  • 025104
  • 030220
  • Going to try and catch the big offset
  • 030344
  • Tue Jan 30 03:06:02.196 2018 aos.Pause{FLAO}.started - Pause{FLAO}[588]
  • Tue Jan 30 03:06:02.221 2018 aos.Pause{FLAO}.failed - Pause{FLAO}[588] - [Exception] exception ::Ice::UnknownUserException{ unknown = AODefs::AOException}
  • Arbitrator croaked
  • Need to re-send preset
03:08
  • Tue Jan 30 03:06:02.196 2018 aos.Pause{FLAO}.started - Pause{FLAO}[588]
  • Tue Jan 30 03:06:02.221 2018 aos.Pause{FLAO}.failed - Pause{FLAO}[588] - [Exception] exception ::Ice::UnknownUserException{ unknown = AODefs::AOException}
  • Tue Jan 30 03:08:20.944 2018 aos.info - FLAO: WFS: configuring CCDs
  • Tue Jan 30 03:08:25.550 2018 aos.PresetAO{FLAO}.failed - PresetAO {FLAO}[679] - [AOException] presetAO: FATAL - [Errno 4] Interrupted system call
03:10
  • New Offset
  • I've turned off the TT offset as it makes the camera lens very slow to converge. That could be a problem on large offsets.
  • Datasets:
  • 031442
03:23
  • Saw the edge at 10:30 try to roll, the system recovered.
  • 032507
  • Tue Jan 30 03:28:58.360 2018 aos.OffsetXY{FLAO}.started - OffsetXY {FLAO}[712] (ofsx:0.0498191[0.0498191],ofsy:1.17955)
  • Tue Jan 30 03:29:01.808 2018 aos.OffsetXY{FLAO}.failed - OffsetXY {FLAO}[712] - Command interrupted
03:30
  • That top edge rolled.
  • I recovered it by opening the loop and re-applying a good flat.
  • The seeing has improved, I'm lowering the gain to 0.80 0.30
  • I'd try GOPT, but it's untrustworthy in bin2 (It eventually fails nearly every time)
  • 033554
03:41
  • Loop fault, not sure what happened, was checking something on another desktop.
  • 034609
03:52
  • Huge pupil shift, but TT being off let the camera lens recover faster
  • Dataset to show edge rolling 035524
  • Tue Jan 30 03:55:37.949 2018 aos.OffsetXY{FLAO}.failed - OffsetXY {FLAO}[751] - Command interrupted
  • Tue Jan 30 03:56:40.187 2018 aos.info - Updated variable adamhousekeeper.L.TSS_STATUS: 0
  • Tue Jan 30 03:56:40.461 2018 aos.Pause{FLAO}.started - Pause{FLAO}[588]
  • Tue Jan 30 03:56:40.484 2018 aos.Pause{FLAO}.failed - Pause{FLAO}[588] - [Exception] exception ::Ice::UnknownUserException{ unknown = AODefs::AOException}
03:58
  • Error on the luci side
03:59
  • New preset.
04:00
  • Checking pointing
04:02
  • New preset
  • 040589
04:14
  • Edge rolled
  • If we were in bin 3, we wouldn't be having this problem. The pupil image is barely above the noise. SOUL should fix this problem.....
  • 041925
  • Odd waviness in WFS images: 042135
  • 043146
04:36
  • Big Offset coming
04:38
  • edge rolled again
  • had to re-apply the flat, but I wasn't fast enough.
  • Tue Jan 30 04:38:42.449 2018 aos.Pause{FLAO}.started - Pause{FLAO}[588]
  • Tue Jan 30 04:38:42.470 2018 aos.Pause{FLAO}.failed - Pause{FLAO}[588] - [Exception] exception ::Ice::UnknownUserException{ unknown = AODefs::AOException}
  • This caused a problem before the big offset
  • Now it's ok, we were able to resume.
  • 044204
  • The offsets seem to make the CCD39 background drift wildly. Electronic noise?
  • Finished the Bloody Script!!!!!!!
04:39
  • Script starting over
  • 045140
04:57
  • Edge rolled again, not able to recover. The telescope moved the star from the hotspot. Re-sending preset. "War with the whole world!" --Ambrose Bierce
  • 050256
  • Tue Jan 30 05:04:03.776 2018 aos.Resume{FLAO}.failed - Resume{FLAO}[588] - [AOException] RETRY: Magnitude calculation cannot take place with negative counts (-5002) VALUE_OUT_OF_RANGE_ERROR
05:05
  • Loop fault. The background was changing wildly and we went into safe skip.
  • We're back.
  • The antidrift is having a hard time keeping up: 050643, 050702, 050734, 050803.
05:10
  • Edge started to roll.
  • I took a screenshot.
  • Tue Jan 30 05:10:34.984 2018 aos.Pause{FLAO}.started - Pause{FLAO}[588]
  • Tue Jan 30 05:10:35.011 2018 aos.Pause{FLAO}.failed - Pause{FLAO}[588] - [Exception] exception ::Ice::UnknownUserException{ unknown = AODefs::AOException}
  • Shell rip!
05:15
  • Re-sending the preset.
  • Seeing now a bit worse, but stable.
  • 052028
05:22
  • Edge rolled AGAIN!
  • Seeing is a little worse, We are estimating mag 13.5.
05:25
  • Seeing maybe improved.
  • 0.87 on the guider.
  • I'm showing mag 13.2
  • Antidrift having troubles again, 052707
  • 053038 Caught during a loop fault. CCD 39 seemed to show a sudden dimming.
  • Having trouble with the background 053520
05:36
  • Tue Jan 30 05:36:13.592 2018 aos.info - TTF offload command end
  • Tue Jan 30 05:36:14.129 2018 aos.Pause{FLAO}.failed - Pause{FLAO}[588] - [AOException] Timeout waiting for slopecompctrl.L.FASTLINK.ENABLE.CUR (-5001) TIMEOUT_ERROR
  • Tue Jan 30 05:36:17.595 2018 aos.info - HO offload command end
  • Tue Jan 30 05:36:17.658 2018 aos.info - Updated variable adamhousekeeper.L.COIL_STATUS: 0
05:40
  • Had to power the w-unit down, The loop still shows closed.
  • The adsec won't recover either, will restart processes on both machines.
  • My checkout gui shows that all processes are fine, but clearly they are not.
05:50
  • Everything restarted, sending preset again.
  • Forgot to Set Intervention, expect autogain to fail.
  • If not, I'll still set the gains that I want.
05:54
  • Everything failed after I hit "Set Intervention", when the preset was complete. That usually doesn't happen, but tonight?...
  • Tue Jan 30 05:57:29.899 2018 aos.info - WFS source set to: FLAOWFS
  • Tue Jan 30 05:57:29.926 2018 aos.PresetAO{FLAO}.failed - PresetAO {FLAO}[932] - [AOException] presetAO: WARNING - wfsarb:Illegal command for state LoopClosed (PresetAO)
  • Tue Jan 30 05:57:31.519 2018 aos.info - TTF offload command end
  • The loop was closed but the "stop AO command wasn't received"
06:03
  • Running
  • 060410
  • 061526
06:21
  • Fixed the rolling edge... AGAIN!
  • I think that there might be some bad images because I keep having to fix these problems.
  • 062428
  • 063405
  • 064359
  • The seeing is probably 1.2", the DIMM star is very low.
  • 065404
  • 070339
  • 071437
07:23
  • Another edge roll
  • 072442
  • 073051
  • Finished

-- %USERSIG{GregoryTaylor - 2018-01-30}%
Topic revision: r2 - 30 Jan 2018, GregoryTaylor
This site is powered by FoswikiCopyright © by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding Foswiki? Send feedback